BALI

BALI


Durant la última dècada, s'ha dit i escrit molt sobre Bali. L'illa està de moda i potser per això, en els dos últims anys, no hem deixat de veure les mateixes imatges de les mateixes platges en els mateixos llocs emblemàtics un cop i un altre, repetits per influencers, celebrites i amics en totes les xarxes socials.

Per si no sabies, Bali és el nom d'una illa i d'una província d'Indonèsia. La província inclou l'illa de Bali, Nusa Penida, Nusa Lembongan i Nusa Ceningan. Està localitzada a la part més occidental de les illes menors dels Sonda, juntament amb Java a l'oest i Lombok a l'est. En l'actualitat és una popular destinació turística i és coneguda, a l'igual que Java, per les seves delicades arts que inclouen dansa, escultura, pintura, orfebreria, pelleteria i un particular estil musical, d'el qual destaca el gamelan, una orquestra indonèsia que interpreta música cortesana i acompanya les representacions teatrals i les desfilades públics, variant el nombre d'instruments segons els usos.

Però a part de ser una destinació turística, Bali és cada vegada més un punt de trobada de majoristes de moda, joieria, calçat, mobles o decoració de tot el món que compren a l'illa per exportar després als seus països d'origen i, naturalment , vendre més car. És també coneguda com "l'illa dels déus" per la seva gran devoció religiosa, encara que molts l'anomenen "l'illa màgica". I és que quan viatges allà, sents una energia especial que fa que la imaginació voli i les idees flueixin sense necessitat de psicotròpics, el que justifica que últimament molts joves -i no tan joves- ho deixin tot i marxin a viure a Bali per realitzar el seu somni professional a - per què no dir-ho- la nova illa de les oportunitats.

Però és que a més s'ha convertit en el paradís per a nuvis; una destinació de lluna de mel per a valents a la recerca d'aventures, amants de el ioga, de l'snorkel i sobretot de l'surf, i un viatge ineludible per a aquells que busquin desconnectar uns dies i vulguin gaudir de meravelloses platges i paisatges, i conèixer una nova cultura , història, gent i una deliciosa gastronomia.

Denpasar la ciutat capital i l'epicentre de la província indonèsia de Bali. En les rodalies es troba el temple Pura Blanjong, el Museu de Bali i el temple hindú Pura Jagatnata, amb un santuari de corall blanc. La plaça Puputan és al centre de la ciutat i al costat el Taman Werdhi Budaya o Centre d'Arts de Denpasar, un extens complex que exhibeix art local, esdeveniments culturals i també és la seu de l'Festival d'Arts de Bali, que se celebra cada any amb música tradicional, dansa i art.

Per viure una autèntica experiència balinesa, s'imposa allotjar-se en un bungalou privat en l'impecable Gravity Hotel o al Toraja Bambú Boutique Hotel, aquest últim amb construccions de bambú. Una altra opció és l'hotel Suarga Padang Padang, ideal per als que busquen fins i tot una miqueta més de luxe asiàtic.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Suïssa

Islandia